next up previous
Next: Παραδείγματα Χρήσης του ArrayTracer Up: Τμήμα Οπτικοποίησης των Ιχνών Previous: Εισαγωγή

Περιγραφή των απεικονίσεων του Paragraph

Το Paragraph παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιήσει τρία διαφορετικά σύνολα απεικονίσεων για την μελέτη της απόδοσης μιας παράλληλης εφαρμογής, το καθένα από αυτά παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη αυτής.

Απεικονίσεις του τρόπου Xρησιμοποίησης των Eπεξεργαστών (Utilization Displays)

Με τη χρήση απεικονίσεων αυτής της κατηγορίας επιτυγχάνεται η μελέτη του πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιείται το σύνολο των επεξεργαστών στο οποίο εκτελούνται οι διεργασίες της παράλληλης εφαρμογής και η μελέτη της κατανομής του φορτίου στους επεξεργαστές. Σε όλα τα διαγράμματα της κατηγορίας αυτής χρησιμοποιείται ο παρακάτω κώδικας χρωμάτων που περιγράφει την κατάσταση που βρίσκεται ο κάθε επεξεργαστής. Ο κώδικας αυτός είναι μια μεταφορά του κώδικα των φαναριών ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας Traffic Light Metaphore:

Το εργαλείο παρέχει τις παρακάτω διαφορετικές οθόνες απεικόνισης αυτής της κατηγορίας.

Απεικονίσεις της Ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των Επεξεργαστών (Communication Displays)

Το σύνολο των απεικονίσεων αυτών χρησιμοποιείται για τη μελέτη του τρόπου επικοινωνίας, της έντασης επικοινωνίας, καθώς και της συμπεριφοράς της εφαρμογής, κατά την εκτέλεση της σε διάφορες τοπολογίες δικτύων. Μια συνοπτική περιγραφή των διαγραμμάτων της κατηγορίας αυτής ακολουθεί.

Απεικονίσεις Υπολογιστικών Εργασιών της Εφαρμογής

Οι υπολογιστικές εργασίες (Tasks) ορίζονται στο Paragraph ως εργασίες των οποίων η αρχή και το πέρας καθορίζονται από το χρήστη με την κλήση ορισμένων ρουτινών της βιβλιοθήκης PICL. Το κάθε Task χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό αριθμό που καθορίζεται από το χρήστη. Οι απεικονίσεις που αφορούν τις υπολογιστικές εργασίες δε χρησιμοποιούνται από τον ArrayTracer για αυτό θα γίνει σε αυτές μόνο μια σύντομη αναφορά.

Απεικονίσεις που σχετίζονται με τον ArrayTracer

Οι απεικονίσεις προστέθηκαν στο Paragraph με βάση τη δυνατότητα που παρέχεται στους χρήστες προσθέσουν δικά τους διαγράμματα απεικόνισης (Παράρτημα Β). Ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι με την κατασκευή μιας βιβλιοθήκης ρουτινών που καλούνται από το Paragraph.

Αναλυτικά θα περιγραφούν παρακάτω τα διαγράμματα αυτά που προστέθηκαν.


next up previous
Next: Παραδείγματα Χρήσης του ArrayTracer Up: Τμήμα Οπτικοποίησης των Ιχνών Previous: Εισαγωγή

zaras@ics.forth.gr