Your browser does not support JavaScript!

Αρχική    Μελέτη της επίδρασης διατροφικού συμπληρώματος ζωοτροφών από αγροβιομηχανικά απόβλητα στην ποιότητα κρέατος χοίρων με τη φασματοσκοπία στέρεης κατάστασης HR-MAS NMR  

Αποτελέσματα - Λεπτομέρειες

Προσθήκη στο καλάθι
[Προσθήκη στο καλάθι]
Κωδικός Πόρου 000466577
Τίτλος Μελέτη της επίδρασης διατροφικού συμπληρώματος ζωοτροφών από αγροβιομηχανικά απόβλητα στην ποιότητα κρέατος χοίρων με τη φασματοσκοπία στέρεης κατάστασης HR-MAS NMR
Άλλος τίτλος A study of the effect of a dietary feed supplement based on agro-industrial waste on pork meat using solid-state HR-MAS NMR spectroscopy
Συγγραφέας Καλογεράκης, Μιχαήλ Β.
Σύμβουλος διατριβής Σπύρος, Απόστολος
Μέλος κριτικής επιτροπής Χανιωτάκης, Νικόλαος
Τσιώτης, Γεώργιος
Περίληψη Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή παρουσιάζει μια εκτενή μελέτη σχετικά με το χοιρινό κρέας και τις μεταβολές στη σύστασή του λόγω της ενσωμάτωσης φυτικού ενσιρώματος (silage) στη διατροφή των χοίρων. Στο πλαίσιο της έρευνας, αναλύθηκαν 60 δείγματα προερχόμενα από διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες χοίρων ενός εμπορικού χοιροτροφείου στην Ήπειρο, Ελλάδα. Εξετάστηκαν δείγματα από διάφορα ανατομικά σημεία των ζώων, όπως η σπάλα, το μπούτι και η κοιλιακή χώρα. Η μελέτη εστιάζει στην επίδραση ενός διαιτητικού συμπληρώματος, το οποίο παρασκευάστηκε από αγροβιομηχανικά απόβλητα και χρησιμοποιήθηκε ως ενσίρωμα στις ζωοτροφές. Το ενσίρωμα παρασκευάστηκε από απόβλητα ελαιοτριβείων, αμπελώνων και τυροκομείων και αξιολογήθηκαν οι αλλαγές στη χημική σύσταση και την ποιότητα του κρέατος μέσω φασματοσκοπίας στερεάς κατάστασης HR-MAS NMR (High-Resolution Magic Angle Spinning). Η έρευνα εξέτασε την επίδραση του πρόσθετου σκευάσματος στη διατροφή των χοίρων και την ποιότητα του παραγόμενου κρέατος. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι η προσθήκη ενσιρώματος στις ζωοτροφές είχε σημαντική επίδραση στη χημική σύσταση του κρέατος, με ιδιαίτερη έμφαση στα επίπεδα πολυακόρεστων και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και ορισμένων μεταβολιτών. Η χρηση του τεχνιτού πρόσθετου στις ζωοτροφές πιθανολογείται πως επηρεάζει πληθώρα μεταβολικών μονοπατιών που οδηγούν στις προαναφερόμενες παρατηρήσεις. Οι μεταβολές στη χημική σύσταση του κρέατος παρατηρήθηκαν μέσω της χρήσης της φασματοσκοπίας NMR, αναδεικνύοντας την αξία της συγκεκριμένης μεθόδου για την ανάλυση τροφίμων και ζωοτροφών.
Φυσική περιγραφή 207 σ. : πίν., σχήμ., εικ. (μερ. εγχρ.) ; 30 εκ.
Γλώσσα Ελληνικά
Θέμα Metabolic Analysis
Pork Meat
Supplement
Ενσίρωμα
Μεταβολομική Ανάλυση
Χοιρινό Κρέας
Ημερομηνία έκδοσης 2024-11-28
Συλλογή   Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Χημείας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
  Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
Εμφανίσεις 592

Ψηφιακά τεκμήρια
No preview available

Δεν έχετε δικαιώματα για να δείτε το έγγραφο.
Δεν θα είναι διαθέσιμο έως: 2026-11-28