Your browser does not support JavaScript!

Αρχική    Δυσχρωματισμός και υπερμελάνωση στο φαγκρί  

Αποτελέσματα - Λεπτομέρειες

Προσθήκη στο καλάθι
[Προσθήκη στο καλάθι]
Κωδικός Πόρου uch.biology.msc//2006skouradakis
Τίτλος Δυσχρωματισμός και υπερμελάνωση στο φαγκρί
Συγγραφέας Σκουραδάκης, Γρηγόρης
Περίληψη Η μεταπτυχιακή διατριβή αυτή διερευνά τον δυσχρωματισμό και την υπερμελάνωση στο φαγκρί (Pagrus pagrus), φαινόμενα που εκδηλώνονται σε συνθήκες καλλιέργειας. Σκοπός της μεταπτυχιακής διατριβής αυτής είναι να διαπιστωθούν τα αίτια της διαφοράς στη ποσότητα μελανίνης μεταξύ ήμερου και άγριου φαγκριού. Για να διαπιστωθεί εάν η διαφορά στην ποσότητα μελανίνης οφείλεται στη δράση της τυροσινάσης αναπτύχθηκε μια μέθοδος για την ανίχνευση της ενεργότητας της Dopa-οξειδάσης (τυροσινάση). Επίσης δοκιμάστηκε η επίδραση διαφόρων καταστολέων (inhibitors) του ένζυμου in vitro. In vivo, δοκιμάστηκε η δράση ενός καταστολέα του ένζυμου (Quercetin), σε συνδυασμό με καροτενοϊδή σε μια προσπάθεια βελτίωσης του χρώματος των εκτρεφόμενων ψαριών. Η ενεργότητα της τυροσινάσης δεν βρέθηκε να διαφέρει στατιστικά μεταξύ άγριων και εκτρεφόμενων ψαριών. Η καταστολή του ένζυμου in vitro είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ενώ in vivo δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τέλος η χορήγηση καροτενοϊδών (ασταξανθίνης) βοήθησε στην βελτίωση του χρώματος των ιχθύων.
Ημερομηνία έκδοσης 2006-09-01
Ημερομηνία διάθεσης 2007-03-26
Συλλογή   Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Βιολογίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
  Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
Εμφανίσεις 50

Ψηφιακά τεκμήρια
No preview available

Προβολή Εγγράφου
Εμφανίσεις : 15