Your browser does not support JavaScript!

Αρχική    Μικροβιολογική υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων σε καταστήματα κινέζικης κουζίνας και sushi restaurants ξενοδοχείων της Κρήτης και της Ρόδου  

Αποτελέσματα - Λεπτομέρειες

Προσθήκη στο καλάθι
[Προσθήκη στο καλάθι]
Κωδικός Πόρου 000374751
Τίτλος Μικροβιολογική υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων σε καταστήματα κινέζικης κουζίνας και sushi restaurants ξενοδοχείων της Κρήτης και της Ρόδου
Άλλος τίτλος Microbiological hygiene and food safety in chinese cuisine stores and sushi restaurants in hotels of Crete and Rhodes.
Συγγραφέας Τσιμβραγού, Ανδρομάχη
Σύμβουλος διατριβής Τσελέντης, Ιωάννης
Μέλος κριτικής επιτροπής Ψαρουλάκη, Άννα
Πανούλης, Χρήστος
Περίληψη Από τη δεκαετία του 1980 και μετά, το κινέζικο φαγητό έγινε όλο και πιο συνηθισμένο και άλλαξε τις διατροφικές συνήθειες στις Δυτικές χώρες. Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο γνωστή και στο ελληνικό κοινό η κινέζικη κουζίνα και η κατανάλωση έτοιμων menu σε sushi restaurants. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διερευνηθεί το επίπεδο μικροβιολογικής ασφάλειας και υγιεινής στις πρώτες ύλες τροφίμων, στα ημιέτοιμα συστατικά και στα τελικά menu που σερβίρονται σε καταστήματα κινέζικης κουζίνας και sushi restaurants σε ξενοδοχεία της Κρήτης και της Ρόδου. Στα παραπάνω πλαίσια πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες στα τρόφιμα των επισιτιστικών τμημάτων 8 ξενοδοχείων που παρασκευάζουν και σερβίρουν κινέζικη και sushi κουζίνα. Μετά την κάθε δειγματοληψία από το κάθε ξενοδοχείο, ακολουθούσε μικροβιολογικός έλεγχος των τροφίμων για την ύπαρξη παθογόνων κολοβακτηριοειδών, Ε.coli, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Salmonella spp και Clostridium perfringens. Τα αποτελέσματα του ελέγχου έδειξαν παρουσία των ανωτέρω μικροοργανισμών στα ημιέτοιμα επεξεργασμένα συστατικά των τροφίμων, ενώ οι πληθυσμοί τους ήταν χαμηλοί ή μηδενικοί στα τελικά menu. Η παρουσία αυτών των μικροοργανισμών οφειλόταν κυρίως στη μη τήρηση των διαδικασιών απολύμανσης και εξυγίανσης και στις επιμολύνσεις των τροφίμων.
Φυσική περιγραφή 68 σ : πιν. ; 30 εκ.
Γλώσσα Ελληνικά
Θέμα Chinese cuisine
Foods microbiological
H.A.C.C.P.
Hotels
Public health
Safety hygiene
Sushi
Κινέζικη κουζίνα
Μικροβιολογική ασφάλεια
Ξενοδοχεία
Τρόφιμα
Υγιεινή
Ημερομηνία έκδοσης 2011-07-15
Συλλογή   Σχολή/Τμήμα--Σχολή Επιστημών Υγείας--Τμήμα Ιατρικής--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
  Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
Εμφανίσεις 50

Ψηφιακά τεκμήρια
No preview available

Προβολή Εγγράφου
Εμφανίσεις : 4