Your browser does not support JavaScript!

Αρχική    Εφαρμογή συστήματος προληπτικής υγιεινής H.A.C.C.P. σε επισιτιστικό τμήμα δημόσιου νοσοκομείου. Μελέτη περίπτωσης: ΠαΓΝΗ  

Αποτελέσματα - Λεπτομέρειες

Προσθήκη στο καλάθι
[Προσθήκη στο καλάθι]
Κωδικός Πόρου 000353851
Τίτλος Εφαρμογή συστήματος προληπτικής υγιεινής H.A.C.C.P. σε επισιτιστικό τμήμα δημόσιου νοσοκομείου. Μελέτη περίπτωσης: ΠαΓΝΗ
Άλλος τίτλος Application of system of preventive hygiene H.A.C.C.P. in food department pf public hospital. Study of case: PaGNI
Συγγραφέας Δουλγεράκη, Γεωργία Δ.
Σύμβουλος διατριβής Τσελέντης, Ιωάννης
Μέλος κριτικής επιτροπής Γκίκας, Αχιλλέας
Πανούλης, Χρήστος
Περίληψη Το πρόβλημα των ασθενειών που προέρχονται από την κατανάλωση μη ασφαλών τροφίμων, λαμβάνει τα τελευταία χρόνια αυξανόμενες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι χώροι μαζικής εστίασης και ιδιαίτερα αυτοί, των Δημόσιων Νοσοκομείων, είναι από την φύση τους περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, διότι σιτίζουν ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (ασθενείς, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ηλικιωμένους, έγκυες κτλ.) με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένες στην πρόκληση επιδημιών τροφιμογενούς αιτιολογίας ή στην διασπορά Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων με όχημα, τα σερβιριζόμενα τρόφιμα και τις διαδικασίες παραγωγής τους. Λαμβάνοντας υπόψη, το ξέσπασμα της επιδημίας από Σαλμονέλα, τον Ιούλιο του 2005 στο ΠαΓΝΗ, την εμφάνιση νέων διατροφικών κινδύνων καθώς και την επιμονή των ήδη γνωστών στα συστήματα μαζικής εστίασης, γίνεται φανερό ότι η εφαρμογή ενός Προληπτικού Συστήματος Υγιεινής Τροφίμων H.A.C.C.P. στους χώρους αυτούς είναι επιτακτική ανάγκη. Το H.A.C.C.P. (Ανάλυση Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου), είναι ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων και η εφαρμογή του στα Επισιτιστικά Τμήματα των Δημόσιων Νοσοκομείων, εξασφαλίζει την απαίτηση για υψηλής ποιότητας τρόφιμα, που θα συνδυάζουν τα επιθυμητά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για την υγεία των ευπαθών ομάδων που διέρχονται από τα Νοσοκομεία. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει πως ένα Σύστημα Διασφάλισης της Ασφάλειας των Τροφίμων H.A.C.C.P., μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί σε Επισιτιστικό Τμήμα Δημόσιου Νοσοκομείου, τους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει και να προλάβει, καθώς και τα σημαντικότερα αδύναμα σημεία και αστοχίες, που οδηγούν τα διαχειριζόμενα τρόφιμα σε κίνδυνο στα Επισιτιστικά Τμήματα των Δημόσιων Νοσοκομείων. Ως επιβεβαίωση της διαρκούς απαίτησης για την τήρηση ασφαλών διαδικασιών παραγωγής τροφίμων στα Επισιτιστικά Τμήματα των Νοσοκομείων, χρησιμοποιήθηκε το περιστατικό τροφιμογενούς επιδημίας Σαλμονέλωσης, που έπληξε το Επισιτιστικό Τμήμα του ΠαΓΝΗ.
Φυσική περιγραφή 80 σ. : πιν. ; 30 εκ.
Γλώσσα Ελληνικά
Θέμα Food Contamination prevention & control
Food Handling standards
Food Supply
Food department of hospital
Foodborne Diaseases microbiology
H.A.C.C.P.
Health Services
Public Health
Public hospital
Quality Control
Έλεγχος ποιότητας
Δημόσια υγεία
Δημόσιο νοσοκομείο
Επισιτιστικό τμήμα νοσοκομείου
Τροφοδοσία
Υπηρεσίες υγείας
Ημερομηνία έκδοσης 2008-07-30
Συλλογή   Σχολή/Τμήμα--Ιατρική Σχολή--Τμήμα Ιατρικής--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
  Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
Σημειώσεις Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών: "Δημόσια Υγεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας"
Εμφανίσεις 383

Ψηφιακά τεκμήρια
No preview available

Κατέβασμα Εγγράφου
Προβολή Εγγράφου
Εμφανίσεις : 125