Your browser does not support JavaScript!

Αρχική    Συλλογές    Σχολή/Τμήμα    Ιατρική Σχολή    Τμήμα Ιατρικής    Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης  

Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης

Εντολή Αναζήτησης : Συγγραφέας="Στρατάκης"  Και Συγγραφέας="Εμμανουήλ"

Τρέχουσα Εγγραφή: 769 από 1238

Πίσω στα Αποτελέσματα Προηγούμενη σελίδα
Επόμενη σελίδα
Προσθήκη στο καλάθι
[Προσθήκη στο καλάθι]
Κωδικός Πόρου 000388610
Τίτλος Διαιτητική πρόσληψη και κατανάλωση τροφίμων από μαθητές λυκείου και φοιτητές Iατρικής σχολής της Κρήτης σε σχέση με την καταvάλωση snacks
Άλλος τίτλος Snack consumption and overall dietary habits among high-school and medical school in Crete
Συγγραφέας Σχοινοπλοκάκη, Ιωάννα
Σύμβουλος διατριβής Καφάτος, Αντώνιος
Περίληψη Εισαγωγή. Η κατανάλωση snacks και τροφών υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, όπου κύρια συστατικά τους αποτελούν η επιπρόσθετη ζάχαρη, τα κορεσμένα λιπαρά, το αλάτι και οι χαμηλές θρεπτικές ουσίες, έχει παρατηρηθεί ότι τις τελευταίες δεκαετίες τείνουν να υποκαταστήσουν τα κύρια γεύματα στην διατροφή των νέων. Οι ανεπιθύμητες θερμίδες καθώς και οι μη υγιεινές επιλογές τροφών αυξάνουν τον πληθυσμό των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της διαιτητικής πρόσληψης και κατανάλωσης τροφίμων από μαθητές Λυκείου και φοιτητές Ιατρικής σχολής της Κρήτης σε σχέση με την κατανάλωση snacks. Μέθοδοι. Σε 303 μαθητές Ά Λυκείου (133 αγόρια και 170 κορίτσια) και 287 φοιτητές Ιατρικής σχολής (119 αγόρια και 168 κορίτσια), μετρήθηκαν ο Δείκτης Μάζας Σώματος καθώς και η ημερήσια προσλαμβανόμενη ενέργεια από την κατανάλωση τροφίμων. Υπολογίστηκε η συχνότητα / ημέρα κατανάλωσης snack καθώς και η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και αξιολογήθηκε με τον Δείκτη Υγιεινής Διατροφής. Αποτελέσματα. Οι μαθητές Λυκείου, είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι σε ποσοστό 34%, ενώ αντίστοιχα στους φοιτητές Ιατρικής το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 30%. Το 29% των μαθητών Λυκείου είχε διατροφή “ανεπαρκή”, έναντι 24% των φοιτητών Ιατρικής. Η μικρότερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βρέθηκε Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Τμήμα Ιατρικής – Πανεπιστήμιο Κρήτης viii στην ομάδα με τη μεγαλύτερη από τη διάμεση πρόσληψη snack, με 261 γραμμάρια για τους μαθητές και 239 γραμμάρια αντίστοιχα για τους φοιτητές. Το ποσοστό των trans λιπαρών οξέων βρέθηκε διπλάσιο και στις δύο ομάδες που κατανάλωναν snack (μαθητές 2.93g και φοιτητές 2.53g) σε σχέση με τους μη καταναλωτές (μαθητές 1.46g και φοιτητές 1.26g). Συμπεράσματα. Από τα αποτελέσματα κρίνεται αναγκαία η εκπαίδευση των εφήβων σε σχέση με την κατανάλωση τροφίμων και την διαιτητική πρόσληψη μιας και συνδέονται με παθολογικές καταστάσεις για την υγεία.
Φυσική περιγραφή 56 σ : πιν. ; 30 εκ.
Γλώσσα Αγγλικά
Θέμα Food consumption
High school students
Medical school students
Snacks
Διαιτητική πρόσληψη
Κατανάλωση τροφίμων
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές Ιατρικής
Ημερομηνία έκδοσης 2014-04-10
Συλλογή   Σχολή/Τμήμα--Ιατρική Σχολή--Τμήμα Ιατρικής--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
  Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
Μόνιμη Σύνδεση https://elocus.lib.uoc.gr//dlib/8/1/5/metadata-dlib-1416305618-719609-6849.tkl Bookmark and Share
Εμφανίσεις 164

Ψηφιακά τεκμήρια
No preview available

Κατέβασμα Εγγράφου
Προβολή Εγγράφου
Εμφανίσεις : 17