Your browser does not support JavaScript!

Αρχική    Συλλογές    Τύπος Εργασίας    Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης  

Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης

Τρέχουσα Εγγραφή: 26 από 4777

Πίσω στα Αποτελέσματα Προηγούμενη σελίδα
Επόμενη σελίδα
Προσθήκη στο καλάθι
[Προσθήκη στο καλάθι]
Κωδικός Πόρου 000428370
Τίτλος Ταυτοποίηση και μελέτη γνησιότητας μελιού, ελαιολάδου και κρασιού με την χρήση οπτικών φασματοσκοπικών τεχνικών σε συνδυασμό με μεθόδους μηχανικής μάθησης
Άλλος τίτλος Identification and study of authenticity of honey, olive oil and wine with the use of optical spectroscopic techniques with the combination of machine learning methods
Συγγραφέας Ορφανάκης, Εμμανουήλ Σ.
Σύμβουλος διατριβής Χανιωτάκης, Νικόλαος
Μέλος κριτικής επιτροπής Βελεγράκης, Μιχάλης
Σαμαρτζής, Πέτρος
Περίληψη Η ταυτοποίηση και η μελέτη γνησιότητας αγροδιατροφικών προιόντων αποτελεί μια ανάγκη που εστιάζει το ενδιαφέρον τόσο του ευρύ κοινού όσο και των παραγωγών. Αγροδιατροφικά προιόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας όπως το κρασί, το ελαιόλαδο και μέλι αποτελούν το επίκεντρο καθώς είναι αντικείμενο νοθείας ως προς την γεωγραφική και βοτανική προέλευση τους. Για την διασφάλιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προιόντων και του έλεγχου προέλευσης εφαρμόζονται κλασσικές αναλυτικές τεχνικές που είναι ακριβής και χρονοβόρες. Στην συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιείται εφαρμογή φασματοσκοπικών τεχνικών απορρόφησης, φθορισμού και Raman όπου γίνεται μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής των οπτικών φασμάτων ως χαρακτηριστικών ‘’αποτυπωμάτων’’ το οποίο αντικατοπτρίζει την χημική σύσταση των αγροδιατροφικών προιόντων. Τα οπτικά δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με μοντέλα μηχανικής μάθησης για τον προσδιορισμό της βοτανικής προέλευσης κρασιού προερχόμενου από διαφορετικά οινοποιεία και ποικιλίες, την βοτανική προέλευση μελιών προερχόμενου από άνθη, θυμάρι και πεύκο και γεωγραφικής προέλευσης ελαιολάδου από τις περιοχές της Πελοποννήσου, Κρήτης και Λέσβου Τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν με τις μεθοδολογίες ανάλυσης κύριων συνιστωσών (PCA) , ανάλυση μερικών ελαχίστων τετραγώνων (PLS), ανάλυση διακριτότητας μερικών ελαχίστων τετραγώνων (PLS-DA) ήταν ικανά να διακρίνουν την βοτανική προέλευση των δειγμάτων κρασιού και μελιού και την γεωγραφική προέλευση δειγμάτων ελαιολάδων με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας αποδεικνύοντας την δυνατότητα εφαρμογής φασματοσκοπικών τεχνικών σε αυτό το πεδίο.
Φυσική περιγραφή 191 σ. : πίν., σχήμ., εικ. (μερ. εγχρ.) ; 30 εκ.
Γλώσσα Ελληνικά
Θέμα Absorption spectroscopy
Botanical origin
Fluorescence spectroscopy
Geographical origin
Honey
Olive oil
PCA
PLS-DA
Partial least squares discriminant
Principles component analysis
Raman spectroscopy
Wine
Ανάλυση διακριτότητας μερικών ελαχίστων τετραγώνων
Ανάλυση κύριων συνιστωσών
Βοτανική προέλευση
Γεωγραφική προέλευση
Ελαιόλαδο
Κρασί
Μέλι
Φασματοσκοπία Raman
Ημερομηνία έκδοσης 2020-03-27
Συλλογή   Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Χημείας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
  Τύπος Εργασίας--Μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης
Μόνιμη Σύνδεση https://elocus.lib.uoc.gr//dlib/c/5/6/metadata-dlib-1582020225-128795-21066.tkl Bookmark and Share
Εμφανίσεις 9

Ψηφιακά τεκμήρια
No preview available

Δεν έχετε δικαιώματα για να δείτε το έγγραφο.
Δεν θα είναι διαθέσιμο έως: 2023-03-27