Your browser does not support JavaScript!

Αρχική    Τεχνολογία παρασκευής και χαρακτηριστικά τυριών  

Αποτελέσματα - Λεπτομέρειες

Προσθήκη στο καλάθι
[Προσθήκη στο καλάθι]
Τίτλος Τεχνολογία παρασκευής και χαρακτηριστικά τυριών
Συγγραφέας Θεργιάκη, Κατερίνα
Σύμβουλος διατριβής Μοάτσου, Γκόλφω (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Χανιωτάκης, Νικόλαος
Μέλος κριτικής επιτροπής Παππάς, Χρήστος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Περίληψη Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν καταρχήν η εργαστηριακή παραγωγή ημίσκληρων τυριών με βελτιωμένα διατροφικά χαρακτηριστικά και η μελέτη της εξέλιξης των χαρακτηριστικών τους κατά τη διάρκεια της ωρίμασής τους. Για τον σκοπό αυτό: α) έγιναν δύο σειρές πειραματικών τυροκομήσεων, η μία με πρόβειο γάλα και η άλλη με μίγμα αίγειου με αγελαδινό, β) πραγματοποιήθηκαν επεξεργασίες του γάλακτος και παρεμβάσεις στην τυροκόμηση με σκοπό τη δραστική μείωση των λιπαρών του τελικού προϊόντος, και γ) διερευνήθηκε η δυνατότητα αντικατάστασης με κάλιο της μισής ποσότητας νατρίου που προέρχεται από το αλάτισμα. Κάθε πειραματική επέμβαση πραγματοποιήθηκε τρείς φορές. Για την αξιολόγηση της επίδρασης των πειραματικών επεμβάσεων στα χαρακτηριστικά των τυριών μελετήθηκε η σύσταση και τα FTIR φάσματά τους σε διάφορα στάδια της ωρίμασης. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι τμήμα ενός ευρύτερου έργου που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του Γ.Π.Α., στο οποίο συμμετείχε μία ομάδα τεσσάρων φοιτητών. Εκ των πραγμάτων, τα πειράματα και ορισμένες αναλύσεις και επεξεργασίες αποτελεσμάτων έγιναν με συνεργασία των μελών της ομάδας κι επομένως ορισμένα από τα αποτελέσματα που καταγράφονται σε αυτό το κείμενο παρουσιάζονται ή θα παρουσιασθούν και στις αντίστοιχες πτυχιακές μελέτες.
Γλώσσα Ελληνικά
Ημερομηνία έκδοσης 2017-03-17
Συλλογή   Σχολή/Τμήμα--Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών--Τμήμα Χημείας--Πτυχιακές εργασίες
  Τύπος Εργασίας--Πτυχιακές εργασίες
Εμφανίσεις 1676

Ψηφιακά τεκμήρια
No preview available

Προβολή Εγγράφου
Εμφανίσεις : 11